Υποδεχόμαστε τα Κούλουμα & τη νηστεία - Happy Καθαρά Δευτέρα!

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.

Επειδή όμως είναι αργία συνήθως την περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα με τραπέζια γεμάτα με νόστιμα νηστίσιμα πιάτα και μεζεδάκια. Γι’ αυτό και η happy ομάδα μας ετοίμασε αυτή τη φορά ένα άρθρο διαφορετικό από τα υπόλοιπα με συνδυασμούς για Happy νηστίσιμα snacks που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι αλλά και θα διευκολύνουν την προετοιμασία για την οικοδέσποινα!

 Νηστίσιμα καναπεδάκια:

 Ως γνωστόν το τραπέζι μας ξεκινάει με τη λαγάνα, το τραγανό αζύμωτο ψωμί που τόσο αγαπάμε! Με βάση τη λαγάνα λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε ''νηστίσιμα καναπεδάκια'' και να δώσουμε μια μοντέρνα νότα στο τραπέζι μας. Πως; Την κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά την τεμαχίζουμε σε μικρότερα κομμάτια πάνω στα οποία μπορούμε να βάλουμε ταραμά, φάβα ή χούμους (πάστα ρεβιθιού). Για να τα διακοσμήσουμε αλλά και να τα κάνουμε πιο χορταστικά μπορούμε να βάλουμε επάνω τους ελιές, ντοματίνια ή ακόμα και λεπτές φετούλες από ψητά ή τηγανητά κολοκυθάκια & μελιτζάνες.

(Tip: Επιλέξτε χρωματιστές οδοντογλυφίδες για περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας).

  Ρολάκια τορτίγιας:

 Μια άλλη εύκολη λύση και ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη είναι να γεμίσουμε τορτίγιες με διάφορα λαχανικά όπως για παράδειγμα μανιτάρια, ντομάτα, πολύχρωμες πιπεριές, ελιές και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας. Εάν έχουμε ήδη ετοιμάσει γίγαντες ή μαυρομάτικα φασόλια ή ρεβίθια σε σαλάτα ή όποιο άλλο όσπριο σε στέρεα μορφή θα μπορούσαμε να εμπλουτίσουμε την τορτίγια μας με μέρος αυτού.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και νηστίσιμο τζατζίκι με γιαούρτι σόγιας.

(Tip: Κόψτε την γεμιστή τορτίγια σε ροδέλες και τοποθετείστε τις στο πιάτο οριζοντίως ώστε να φαίνονται όλα τα όμορφα χρώματα του περιεχομένου τους!)

 

 Νηστίσιμο γλυκό με χαλβά:

Και επειδή δεν θα μπορούσε να λείπει το γλυκάκι από το τραπέζι μας, σκεφτήκαμε κάτι νόστιμο, ελαφρύ, εύκολο και πολύ εντυπωσιακό!

Να γεμίσουμε ποτηράκια με στρώσεις από σιμιγδαλένιο χαλβά, γιαούρτι σόγιας, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα! Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε χαλβά μπορείτε να τρίψετε νηστίσιμα μπισκότα στη βάση ή να βάλετε νιφάδες βρώμης και corn flakes. Μπορείτε να σερβίρετε με μέλι ή ακόμα και με κομματάκια από λουκούμι!

(Tip: Επιλέξτε ψηλό γυάλινο ποτήρι για το σερβίρισμα ώστε να φαίνονται οι στρώσεις ή πλαστικά πολύχρωμα ποτηράκια για τα γλυκάκια που προορίζονται για τα παιδιά!)

 

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι τα παραπάνω snacks μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε στρώσουμε τραπέζι είτε ετοιμαστούμε για μια ημερήσια εξόρμηση στη φύση για να πετάξουμε τον χαρταετό μας!

 

Smile and stay happy! :-)