Happy ύπνος Happy  διάθεση!

Ο ύπνος παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Γι’ αυτόν τον λόγο και αυτή την Παρασκευή  όπως και κάθε 3η Παρασκευή του Μαρτίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, όπως αυτή έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Με αφορμή αυτή την ημέρα λοιπόν θα εξετάσουμε τα πολλαπλά οφέλη του ύπνου στην υγεία μας, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε πιο ποιοτικό ύπνο και φυσικά θα σας δώσουμε άνετες, απαλές αλλά και sexy προτάσεις για ωραίες κοιμωμένες!

 

Η σημασία του ύπνου για την υγεία μας

Ο ύπνος είναι μια ζωτικής σημασίας λειτουργία και για την καλή ψυχοσωματική μας κατάσταση. Ο καλός και αναζωογονητικός ύπνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας αφού βοηθάει στη μείωση του άγχους & του στρες της καθημερινότητας, στη βελτίωση της μνήμης, στη διευκόλυνση της συγκέντρωσης ακόμη και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πόσες από εμάς άλλωστε δεν έχουμε νιώσει το σώμα μας να υπολειτουργεί μετά από τη στέρηση ύπνου; Εκτός όμως από την ξεκούραση, ο ύπνος είναι ουσιαστικός παράγοντας για την καλή μας διάθεση & συναισθηματική κατάσταση οπότε αγαπημένα μου happy κορίτσια… κοιμηθείτε!

Μικρά tips για happy ύπνο

 Ο βραδινός ύπνος για τους ενήλικες θεωρείται ικανοποιητικός όταν διαρκεί από 6 έως 8 συνεχόμενες ώρες χωρίς αφυπνίσεις. Πόσες από εμάς όμως δεν έχει χρειαστεί να ξενυχτίσουμε ή πόσες από εμάς δεν υποφέρουμε από αϋπνίες ή πόσες από εμάς δεν απολαμβάνουμε τον ύπνο που χρειαζόμαστε λόγω έντασης, στρες ή άλλων παραγόντων;

Παρακάτω λοιπόν μαζέψαμε μερικά μικρά tips που μπορεί να διευκολύνουν τη χαλάρωση και την προετοιμασία μας για αναζωογονητικό και ποιοτικό ύπνο ώστε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του στο μέγιστο.

 ✔     Ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο πριν από τον ύπνο είναι ό,τι πρέπει για να αποφορτιστούμε από τις καθημερινές εντάσεις.

✔     Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απογευματινό καφεδάκι με ένα ζεστό αφέψημα χωρίς καφεΐνη. Ωραία επιλογή για το κλείσιμο μιας έντονης ημέρας μπορεί να είναι και ένα  ζεστό ποτήρι γάλα ή ένα τσάι από βαλεριάνα και λουΐζα.

✔     Ο χαμηλός φωτισμός στο περιβάλλον μας επίσης βοηθάει στο να κατεβάσουμε τους τόνους μας.

✔     Τέλος, το καλό στρώμα, το μαξιλάρι ακόμα και οι πυτζάμες μας, παίζουν τον δικό τους ρόλο στον άνετο ύπνο.

Happy επιλογές για ωραίες κοιμωμένες!

Το μακό κοντομανικό νυχτικό αποτελεί μία από τις πιο cozy και άνετες επιλογές.

Αν θέλουμε όμως κάτι πιο ιδιαίτερο και sexy μπορούμε να επιλέξουμε lingerie τύπου babydoll.

Η Kim Kardashian σίγουρα τα επιλέγει ακόμη και στις εξόδους της!

Σίγουρα τα παραπάνω babydolls θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ένα σατέν παντελόνι πυτζάμα για stylish pajama look ή ένα ρομπάκι δαντέλα για elegant pajama look.

Stylish, sexy, cozy or not, σημασία έχει να νιώθουμε άνετα με τις επιλογές μας κάθε στιγμή! Ας προσπαθούμε να χαρίζουμε στον εαυτό μας τον ποιοτικό ύπνο που χρειάζεται και ας αφήσουμε να έρθει στην επιφάνεια η βέλτιστη πλευρά του εαυτού μας! Happy ύπνος- Happy διάθεση!

 Smile and stay happy! :-)