Jeans

Jeans, jeans, jeans! Βρες το κατάλληλο για σένα!

 

Το jean παντελόνι αποτελεί ένα always must-have piece καθώς φοριέται πάντα και παντού. Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο… Πρωί, μεσημέρι, βράδυ… το jean είναι πάντα εκεί και περιμένει να το συνδυάσεις με sneakers, μποτάκια ή γόβες! Με απλό T-shirt, πουκάμισο ή κάποιο extra stylish top! Ακριβώς! 1 ρούχο για όλες τις εποχές, για όλες τις ώρες και για όλους τους συνδυασμούς! Ειδικά αν είναι κλασικό -χωρίς fashion details-  το jean δεν ακολουθεί trends… Ακολουθεί κάτι όμως! Και αυτό είναι η γραμμή του σώματός μας!

Ένα jean μπορεί να φαίνεται υπέροχο επάνω μας, να μας κολακεύει και να φαίνεται πάντα διαφορετικό με όποιο συνδυασμό επιλέξουμε να το φορέσουμε 24/7. Μπορεί όμως να μας προσθέτει σε σημεία που δεν θέλουμε ή να μας κάνει να ασφυκτιούμε ή απλά να το έχουμε αρνηθεί θεωρώντας «πιο κατάλληλα» τα υφασμάτινα παντελόνια. Ήρθε η ώρα λοιπόν να του ξαναδώσουμε μια ευκαιρία επιλέγοντας το ιδανικό για εμάς.

Ποιο είναι το ιδανικό για εμάς;

Το κλειδί για να το βρούμε είναι να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και κάθε γραμμής ώστε να επιλέξουμε με βάση τον δικό μας σωματότυπο.

Για παράδειγμα τα ψηλόμεσα παντελόνια δίνουν έμφαση στις καμπύλες ενώ παράλληλα τις κολακεύουν και δημιουργούν την αίσθηση ψηλότερων ποδιών. Σε σωματότυπους όπως οι boyish ή στις straight up&down φιγούρες όμως ταιριάζουν περισσότερο τα middle-rise & low-rise γιατί δημιουργούν την αίσθηση ενός σώματος με καμπύλες.

Επίσης σημαντική είναι και η τοποθέτηση τσέπης καθώς και το μέγεθος αυτής ή ακόμη και του σημείου που είναι τοποθετημένη ή ειδικών ραφών στο πίσω μέρος του παντελονιού καθώς μπορούν να δημιουργήσουν μια uplift αίσθηση τονίζοντας τη θηλυκότητά μας.  Ακόμη, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα σημεία με το on-trend faded wash, το vintage whiskering, τις πτυχές ή ακόμα και το fading αυτών γιατί και οι αποχρώσεις του jean μπορεί να τονίσουν ή να κρύψουν κάποια σημεία.

Πάμε να δούμε όμως κάθε γραμμή ξεχωριστά και τι έχει να μας δώσει…

Bootcut:

Χαρακτηριστικό του bootcut είναι η ελαφριά καμπάνα για να δημιουργεί balance στο κάτω μέρος του σώματος. Σε συνδυασμό με ψηλό παπούτσι το bootcut χαρίζει ύψος στη σιλουέτα. Τολμήστε όποιο ύψος θέλετε, έτσι κι αλλιώς με την καμπάνα το τακούνι θα φαίνεται διακριτικό και κομψό.

Skinny:

Η skinny είναι μια γραμμή που αγκαλιάζει τις καμπύλες και προσδίδει θηλυκότητα. Συνήθως μιλάμε για ύφασμα stretch denim ώστε να είναι κολλητό από τη μέση ως τον αστράγαλο. Επίσης συνήθως είναι ψηλόμεσο με διαμορφωμένη ζώνη μέσης ώστε να δίνει έμφαση στη λεπτότερη μέση και να τονίζει το θηλυκό σώμα της κλεψύδρας που αγαπάμε.

Tip: όταν επιλέγετε skinny προτιμήστε bodyshaping & uplift.

Slim:

Και τα slim παντελόνια είναι συνήθως ελαστικά (stretch denim) και αγκαλιάζουν υπέροχα τις καμπύλες. Αν αναρωτιέστε σχετικά με τη διαφορά των slim και των skinny jeans, τα  slim παντελόνια είναι λίγο πιο σφιχτά στους γοφούς και στους μηρούς ώστε να δίνουν την εντύπωση μιας slim σιλουέτας ενώ τα skinny είναι κολλητά μέχρι τον αστράγαλο. Τα slim μπορεί να συνδυαστούν και με straight line με λίγο αέρα στον αστράγαλο ή με ankle κόψιμο.

Tip: Και τα slim & τα skinny ταιριάζουν υπέροχα με γόβες και απογειώνουν ένα θηλυκό look!

Straight:

Η straight γραμμή δημιουργεί την εντύπωση μιας ευθυτενούς σιλουέτας. Δεν τονίζει ιδιαίτερα τους γοφούς αλλά μας κάνει να φαινόμαστε ψηλότερες.

Tip: όταν επιλέγετε straight προτιμήστε ψηλόμεσο & bodyshaping. Επίσης επιβεβαιώστε πως υπάρχει επιπλέον χώρος στο πίσω μέρος ώστε να αγκαλιάζει όμορφα τις καμπύλες.

Jeggings:

Τα jeggings είναι super-comfy παντελόνια από stretch denim ύφασμα που αγκαλιάζουν και σφίγγουν το σώμα όπως τα κολάν. Χαρακτηρίζονται όπως συνήθως λέμε εμείς από ένα «magical kind of stretch». Τα jeggings μπορεί να είναι σε ίσια γραμμή ή να έχουν ελαφριά καμπάνα, κάτι που τα διαφοροποιεί έντονα από τα κολάν γιατί χαρίζουν άνεση ενώ παράλληλα δίνουν την εντύπωση πως τα πόδια είναι μακρύτερα και ευθυτενή.

Tip: όταν επιλέγετε jeggings προτιμήστε uplift