Καλοκαίρι 2019 - διακοπές στην Ελλάδα! Εσείς βρήκατε προορισμό;

Καλοκαιράκι! Μπήκαμε επιτέλους στην καρδιά του και ήρθε η αγαπημένη μας ώρα! Να ετοιμαστούμε για διακοπές! Και άλλη μια χρονιά το αιώνιο ερώτημα… Που να πάμε φέτος; Μην ανησυχείτε! Σας έχουμε ετοιμάσει προτάσεις για καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα και για  οικογένειες και για ζευγάρια και για παρεΐτσες!

 

Top προορισμοί για οικογένεια

 

Θάσος

Κοντινός προορισμός για τους Θεσσαλονικείς αφού χρειάζονται μόλις 2 ώρες οδικώς μέχρι το λιμάνι της Καβάλας και 1 ώρα με το πλοίο.  Χαρακτηρίζεται το νησί των σειρήνων γιατί σε μαγεύει με την ομορφιά του. Καταπράσινες εκτάσεις που καταλήγουν σε χρυσές αμμουδιές (Χρυσή Αμμουδιά, Ψιλή Άμμος, Παράδεισος κ.α.) και γαλάζια νερά δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο. Ήσυχο νησί με άπειρες επιλογές για καλό φαγητό και οικονομικές επιλογές διαμονής.

 

Λευκάδα

 

Η Λευκάδα αποτελεί το μοναδικό νησί της Ελλάδας που μπορείς να πας οδικώς και να γλιτώσεις την ταλαιπωρία αλλά και τα έξοδα για το πλοίο. Πολύ κοντά σε δύο μεγάλες πόλεις, τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα, απέχει μόλις 4-5 ώρες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαθέτει πολλές φημισμένες παραλίες με καταγάλανα νερά, αν και δεν έχουν όλες εύκολη πρόσβαση. Αν θέλετε και μπορείτε, καλή ιδέα είναι να κάνετε και μια ημερήσια επίσκεψη στο κοντινό νησί της Κεφαλονιάς.

 

Αίγινα

 

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μόλις 1 ώρα με το πλοίο της γραμμής ή 35 λεπτά με το δελφίνι, η Αίγινα αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους κοντινούς προορισμούς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Αξιοσημείωτα μνημεία είναι ο ναός της Αθηνάς Αφαίας και το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Και φυσικά αξίζει να δοκιμάσετε τα ολόφρεσκα φιστίκια Αιγίνης που πουλάνε σε κάθε γωνιά! Εάν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας τον Σεπτέμβρη θα μπορέσετε να απολαύσετε και το φεστιβάλ φιστικιού που γίνεται κάθε χρόνο στο νησί!

 

Top προορισμοί για ζευγάρια

 

Σαντορίνη

 

Η Σαντορίνη είναι σίγουρα από τις top ρομαντικές επιλογές για ζευγάρια. Το φανταστικό ηλιοβασίλεμα του νησιού στην περιοχή Οία είναι από τα πιο πολυσυζητημένα στον κόσμο, ενώ δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που επιλέγουν να παντρευτούν στην διάσημη Καλντέρα. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα στο γνωστό ηφαίστειο του νησιού αλλά και να επισκεφθείτε κάποιο από τα πολλά και φημισμένα οινοποιεία της.

 

Μήλος

Άλλο ένα ζευγαρονήσι καθώς οι πανέμορφες ερημικές παραλίες του, το κάνουν ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση με το ταίρι μας. Επισκεφθείτε την παραλία του Γέροντα με την ιδιαίτερη πέτρινη καμάρα και το Σαρακίνικο. Επίσης, μην ξεχάσετε να πάρετε το καραβάκι για το Κλέφτικο & να κολυμπήσετε στις πανέμορφες σπηλιές με τα καταγάλανα νερά!

 

Ιθάκη

Βρείτε την δική σας Ιθάκη μαζί με το ταίρι σας στο νησί που εξυμνεί την αιώνια αγάπη. Σύμβολό του η υπομονή της Πηνελόπης για την επιστροφή του Οδυσσέα αλλά και η πίστη της ότι είναι ζωντανός. Τα κρυστάλλινα νερά του νησιού, οι όρμοι και οι κολπίσκοι και οι μαγευτικές του παραλίες θα σας συναρπάσουν σε ένα ταξίδι με καταγάλανες εικόνες και υπέροχες στιγμές!

 

Top προορισμοί για παρέα

 

Μύκονος

Το διασημότερο ή ίσως πιο πολυσυζητημένο νησί της Ελλάδας. Το επισκέπτεται κάθε χρόνο όλη η ελληνική showbiz αλλά και πολλοί χολιγουντιανοί stars.Το party δεν σταματά ειδικά στο Super Paradise και το Cavo Paradiso. Για τις διακοπές στη Μύκονο όμως χρειάζεται υψηλό budget καθώς οι τιμές δεν θυμίζουν σε τίποτα Ελλάδα.

 

Σκιάθος

Η Σκιάθος ξεχωρίζει για τις πανέμορφες παραλίες της και τα γαλάζια νερά αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που την φέρνει ψηλά στις προτιμήσεις μιας παρέας. Το πάρτι είναι nonstop και το νησί κυριολεκτικά δεν κοιμάται ποτέ! Πολλοί τη θεωρούν την Μύκονο της βόρειας Ελλάδας. Ευτυχώς εδώ οι τιμές είναι πολύ πιο προσιτές.

 

Πάρος

 

Το κυκλαδίτικο νησί που σφύζει από νυχτερινή ζωή και ενδείκνυται για party! Στη Νάουσα μπορείτε να διασκεδάσετε έως το ξημέρωμα με κοκτέιλς, μουσική και άπλετο κέφι. Εννοείται όμως πως και εδώ θα απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο! Οι πιο πολυσυζητημένες παραλίες είναι η Χρυσή Ακτή, η Σάντα Μαρία, η Πούντα, ο Καλόγερος και οι Κολυμπήθρες. Όσο για το απόγευμα, μπορείτε να χαθείτε στα πανέμορφα σοκάκια στην Παροικιά που είναι top για δροσερές απογευματινές βόλτες!

Όποιον προορισμό και να επιλέξετε, μην ξεχάσετε μαζί με τις αποσκευές σας να πάρετε μαζί σας την καλύτερη σας διάθεση. Εξάλλου με καλή διάθεση, όπου και να πάτε, είναι σίγουρο πως θα περάσετε καλά!

Καλές διακοπές!

 

Smile & Stay Happy! ;-)