The Happy Sizes guide to summer prints!

Αναμφίβολα, το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τα έντονα χρώματα, τα αέρινα υφάσματα και τα έντονα prints. Οι τάσεις στα prints όμως είναι πάντα πιο ανατρεπτικές από τις άλλες τάσεις στη μόδα. Όσο εντυπωσιακά και αν είναι, κάποιες γυναίκες διστάζουν να τα επιλέξουν και περιορίζονται σε πιο safe επιλογές.

Τα happy sizes όμως είναι εδώ για εσένα με tips και συμβουλές για το πώς να φορέσεις τα πιο hot prints της σεζόν ώστε να συνδυάσεις άνεση και κομψότητα. Βγες από το comfort zone σου και αναβάθμισε το στυλ σου!

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλα τα prints που θα πρωταγωνιστήσουν στην καλοκαιρινή σεζόν.     

  •  Floral με ρομαντική διάθεση

Η ιστορία των floral μοτίβων χάνεται στα βάθη των αιώνων. Όλοι έχουμε δει άλλωστε πορτρέτα από περασμένους αιώνες με γυναίκες να ποζάρουν φορώντας φορέματα με μοτίβα όμορφων λουλουδιών. Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς χρονικά το πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα floral prints, μα πολλοί πιστεύουν πως η ιδέα προέρχεται από την Ασία, όπου τύπωναν  μοτίβα λουλουδιών επάνω σε μεταξωτά υφάσματα. Διαχρονικό και αγαπημένο, το floral φοριέται πολύ από γυναίκες που θέλουν να αναδείξουν την ρομαντική τους πλευρά.

  •  Tropical & Exotic

Οι εξωτικοί προορισμοί μπορεί να μοιάζουν μακρινοί, μα μπορούμε να τους φέρουμε λίγο πιο κοντά μας και να ταξιδέψουμε νοητά σε μαγικά νησιά φορώντας prints με εξωτικά φυτά, λουλούδια ή ζώα σε έντονα χρώματα. Τα συγκεκριμένα prints αποτελούσαν μεγάλη τάση τη δεκαετία του 1980, με τους άντρες να φορούν πολύχρωμα statement πουκάμισα στην καθημερινότητα τους. Συνδύασέ το με μονόχρωμες επιλογές από την ίδια χρωματική παλέτα.

  •  Ethnic Prints

Ως «ethnic» ονομάζουμε τα print που συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς, κατά βάση της  Αφρικής ή της Ανατολής. Πολλές φορές θυμίζουν τις στολές των εκάστοτε πολιτισμών, με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα να κυριαρχούν.

  •  Λαχούρι

Το λαχούρι είναι ένα είδος μοτίβου που θυμίζει σταγόνα ή δάκρυ και χρησιμοποιείται πάνω σε διάφορα υφάσματα εδώ και αιώνες. Οι ρίζες του βρίσκονται στην Περσία και στην Ινδία και συμβολίζει τη ζωή, την αθανασία και την γονιμότητα. Αγαπήθηκε πολύ στη Δύση τις δεκαετίες του 1960 και 1970, με την άνοδο του hippie και boho style και παραμένει trendy έως και σήμερα.

  •  Geometric

Η γεωμετρία είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο, όχι μόνο στον σχεδιασμό του ρούχου, αλλά και στην κατασκευή αυτού. Τα σχήματα και οι γραμμές (πχ άλφα γραμμή, V λαιμόκοψη, ασύμμετρο τελείωμα) είναι αυτά που δίνουν μορφή στο εκάστοτε κομμάτι. Γεωμετρικά σχήματα όμως συναντάμε πολλές φορές και σαν τύπωμα επάνω στο ρούχο. Με το trend να σαρώνει στις πασαρέλες, σχήματα όπως η σκακιέρα ή τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα ήρθαν για να μείνουν το φετινό καλοκαίρι.

  •   Animal Print

Το animal print είναι ένα μοτίβο που μιμείται το δέρμα κάποιου ζώου, με πιο δημοφιλές μεταξύ αυτών το λεοπάρ. Το λεοπάρ print ξεκίνησε να γίνεται αγαπητό από τη δεκαετία του 1920 όταν διάφοροι σταρ της εποχής ξεκίνησαν να το φοράνε στις εμφανίσεις τους. Όμως, όπως όλα τα trends, είχε και αυτό τα πάνω και τα κάτω του. Στις δεκαετίες του 1980 και 1990 θεωρείτο περισσότερο κιτς, παρά chic καθώς με το λάθος styling μπορεί να κάνει ένα outfit να μοιάζει «φθηνό». Στις μέρες μας θεωρείται αρκετά δημοφιλές και fashionable αρκεί να συνδυαστεί σωστά με τα κατάλληλα αξεσουάρ.

  •  Abstract

Με τον όρο αφηρημένη τέχνη αναφερόμαστε σε ένα μοντέρνο κίνημα στις εικαστικές τέχνες σύμφωνα με το οποίο αποκλείεται οποιαδήποτε αναφορά στην εξωτερική φυσική πραγματικότητα. Το φαινόμενο του να συνδυάζεται η μόδα με την τέχνη δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα prints είναι συνήθως minimal, με ακαθόριστες γραμμές και σχήματα ή ψυχεδελικά, παραπέμποντας στην δεκαετία του 1970. Τα fashion icons της εποχής μας τα επιλέγουν και τολμούν να τα συνδυάσουν ακόμη και μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι την τάση του «print on print».

 

Πώς να φορέσουμε τα prints;

Στη μόδα δεν υπάρχουν κανόνες, μα σου έχουμε κάποιες προτάσεις για να φορεθούν τα prints σωστά, ώστε να πετύχεις το απόλυτο mix and match look!

  • Μείνε στην ίδια χρωματική παλέτα με το print.
  • Συνδύασέ το με μονόχρωμες επιλογές.
  • Επέλεξε να φορέσεις μόνο ένα item με print.
  • Ολοκλήρωσε το look με κοσμήματα όπως λεπτές αλυσίδες ή διακριτικά σκουλαρίκια.
  • Για τις πιο τολμηρές που αγαπάνε τη τάση του print on print προτείνουμε να περιοριστούν μόνο σε δυο print με ίδια χρωματική παλέτα (πχ ασπρόμαυρο ριγέ με ασπρόμαυρο πουά)

 

“One should either be a work of art or wear a work of art” - Oscar Wild

------

 Μέχρι το επόμενο blog post

Stay fashionable and happy!

Με αγάπη!

Μαρία (The Happy Sizes Team)