Τι είναι το athleisure και πώς θα το φορέσεις

Ο όρος Athleisure έχει μπει στη ζωή μας δυναμικά τα τελευταία χρόνια, τώρα όμως περισσότερο από ποτέ έχει γίνει το go-to outfit των περισσότερων από εμάς αφού οι συνθήκες που ζούμε το έχουν επιβάλλει. Χρειαζόμαστε πλέον περισσότερα ρούχα που να είναι άνετα, να μπορούμε να τα φοράμε είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω και ταυτόχρονα να δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο με άποψη και στυλ. Το athleisure λοιπόν είναι το «πάντρεμα» περισσότερο αθλητικών ρούχων με casual αλλά και η δημιουργία εικόνων που ενώ είναι φτιαγμένα για κίνηση, δεν θυμίζουν σύνολα γυμναστηρίου.

athleisure mix&match

Τα αγαπημένα mix & match φτιάχνουν την ισορροπία στο σύνολο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις ένα βασικό athleisure look είναι να ενσωματώσεις στο σύνολό σου ένα denim παντελόνι και ένα leather jacket. Και τα δύο αυτά κομμάτια μεταφέρουν την εικόνα του casual αλλά με την ματιά της μόδας και συνδυασμένα με οτιδήποτε πιο αθλητικό δημιουργούν εύκολα σύνολα για κάθε μέρα.

Τα κοντά δερμάτινα μπουφάν είναι τέλεια για γυναίκες με καμπύλες όταν συνδυαστούν με μπλούζες ή μπλουζοφορέματα σε διαφορετικά μήκη καθώς δημιουργούν το οπτικό εφέ του layering που κολακεύει πολύ. Σωματότυποι – αχλάδια (με μεγαλύτερη δηλαδή με μεγαλύτερη περιφέρεια και πιο στενό κορμό) αγαπούν επίσης οποιοδήποτε ρούχο έχει όγκο στους ώμους γιατί δημιουργεί το οπτικό εφέ που επιθυμούν ώστε να δημιουργήσουν ισορροπία. Με αυτή τη λογική, τα δερμάτινα μπουφάν τύπου perfecto αποτελούν ιδανική λύση και συνδυάζονται τέλεια και με πολύ αθλητικά μπλουζάκια αλλά και με ριπ μπλούζες που αγκαλιάζουν το σώμα χωρίς να το πιέζουν. Μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις το σύνολό σου με ένα ζευγάρι sneakers, αφού αυτά θα δώσουν περισσότερο το αθλητικό στυλ που επιδιώκεις!

happysizes σετ

Τα ριπ, φούτερ και βαμβακερά είναι έτοιμα στιλιστικά σύνολα για την δική σου ευκολία!

Υφάσματα μαλακά και άνετα σε βοηθούν στην άνεση που ζητάς, αλλά και δείχνουν καταπληκτικά και σε μεγάλα μεγέθη αφού η μονοχρωμία του σετ δημιουργεί οπτικά πιο λεπτή και ομοιόμορφη σιλουέτα. Το οπτικό εφέ της μονοχρωμίας σε βοηθάει επίσης να μην υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις χρωματικές αλλά και λειτουργεί τέλεια όταν δεν είσαι σίγουρη για τα μήκη και τα τελειώματα που κολακεύουν περισσότερο το σώμα σου.

Τέτοια σύνολα λοιπόν συνδυάζονται υπέροχα είτε με αμάνικα puffer είτε και με κοντά δερμάτινα για πιο urban looks. Ακόμη, αυτό που κάνει την διαφορά των looks γυμναστηρίου με τα athleisure looks όταν επιλέγεις τέτοια σετ είναι το πατρόν και η φόρμα που έχουν και που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Ένα ριπ μπλουζοφόρεμα, πχ, με έναν ώμο σου δημιουργεί κατευθείαν ένα πιο ενδιαφέρον στιλιστικά look που ξεχωρίζει χωρίς να έχει απόλυτες αναφορές ρούχου άθλησης.

happysizes athletic

Συνδύασε αθλητικά υφάσματα με βαμβακερά ή πλεκτά για πιο fashion looks.

Τα αθλητικά κολάν είναι από τα πιο άνετα ρούχα που μπορείς να βάλεις αφού κινούνται άψογα μαζί με το σώμα σου και σμιλεύουν τέλεια καθώς είναι φτιαγμένα από δυνατό ελαστικό πανί χωρίς να πιέζουν. Πώς τα συνδυάζεις όμως έτσι ώστε να δημιουργήσεις εικόνες που δεν έχουν αναφορές άθλησης αλλά looks πόλης; Εύκολα, εάν επιλέξεις πιο απαλά και casual υφάσματα και ρούχα.

Τα oversized πλεκτά είναι η καλύτερη επιλογή για τα κολάν σου, αφού με αυτόν τον τρόπο τα φοράς με τη σιγουριά ότι δεν θα σου προσθέσουν περιττό όγκο. Επίλεξε πλεκτά με έντονο χρώμα και για να δώσεις την ένταση στο επάνω μέρος του κορμού σου αν θέλεις να αποφύγεις την προσοχή στους γοφούς και τα πόδια, αλλά και για να κάνεις όλο το σύνολό σου πιο παιχνιδιάρικο και λιγότερο αυστηρό!