Αυτοί είναι οι πιο εύκολοι τρόποι να δώσεις στον εαυτό σου την φροντίδα που χρειάζεται.

Ότι είσαι μοναδική, το ξέρεις; Το έχεις αναγνωρίσει στον εαυτό σου τελευταία; Σου έχεις πει ότι σε αγαπάς; Πολύ συχνά ξεχνάμε ότι όπως βρίσκουμε τρόπους να εκφράζουμε στους δικούς μας ανθρώπους την αγάπη μας, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας. Για να μπορούμε να είμαστε δυνατοί και δοτικοί πρέπει πρώτα να είμαστε γεμάτοι από συναισθήματα αλλά και ήρεμοι. Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από μικρά αλλά σημαντικά βήματα! Διάβασε παρακάτω εύκολες αλλά σημαντικές συνήθειες που μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου για να κάνεις ένα δώρο αγάπης στον εαυτό σου!

books candle

Δώσε 10 λεπτά στην ημέρα σου στο να τακτοποιήσεις τον χώρο σου.

Είτε είναι ο φυσικός σου χώρος του σπιτιού ή του γραφείου σου, είτε ακόμη και να αρχειοθετήσεις φωτογραφίες ή emails σου, το συμμάζεμα του περιβάλλοντος στο οποίο κινείσαι θα σε βοηθήσει άμεσα στην ψυχική σου ηρεμία. Η οργάνωση και η τάξη στον χώρο σου θα καθρεφτίζεται και στην τάξη που αισθάνεσαι μέσα σου. Μπορείς να σκεφτείς μήπως θέλεις να ανανεώσεις κάποια αντικείμενα του σπιτιού σου ώστε να αναγεννήσεις εύκολα τον χώρο σου.

 shower photo

Τελείωσε το μπάνιο σου με 30 δευτερόλεπτα κρύο νερό

Έχει μελετηθεί ότι ελάχιστα δευτερόλεπτα κρύου στο τέλος του ντουζ σου αυξάνουν την ενέργεια που έχεις μέσα στην ημέρα, αφού το σώμα στην προσπάθειά του να συγκρατήσει την θερμοκρασία του αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, αυξάνονται οι ενδορφίνες του σώματος, το αντικαταθλιπτικό του σώματός μας!

 spa and relaxation

Δώσε στα πόδια σου περισσότερη αγάπη.

Πέρα από την περιποίηση των νυχιών σου, τα  πόδια σου αξίζουν να τα φροντίζεις καθημερινά γιατί αυτά σε στηρίζουν όλη μέρα! Επίσης, πάρα πολλές νευρικές απολήξεις υπάρχουν στις πατούσες μας και κάνοντας έστω και 2 λεπτά μασάζ στην περιοχή αυτή του ποδιού μας βοηθάει να χαλαρώσει όλο το κορμί μας.

window view 

Κοίταξε έξω από το παράθυρό σου.

Όλοι χρειαζόμαστε έστω και 10 λεπτά πραγματικής αποσυμπίεσης, χαλάρωσης και ξεκούρασης των ματιών μας, ειδικά αν είμαστε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες. Κάνε ένα διάλειμμα, έστω και μικρό, κοιτώντας έξω από τον  χώρο στο οποίο βρίσκεσαι. Θα σε βοηθήσει ακόμη και στην καλύτερη συγκέντρωσή σου αργότερα.

 to-do list

Κατέγραψε τους στόχους σου!

Ιδανικά, κάνε την to-do λίστα της ημέρας σου το προηγούμενο βράδυ. Γράψε οτιδήποτε σε απασχολεί και θέλεις να ολοκληρώσεις την επόμενη ημέρα. Θα απαλλάξεις με αυτόν τον τρόπο το κεφάλι σου από το άγχος της συγκράτησης της πληροφορίας, θα σε βοηθήσει στην μείωση του άγχους και άρα και σε καλύτερο βραδινό ύπνο. Και πολύ σημαντικό: θα σου δώσει την χαρά της ολοκλήρωσης μίας δέσμευσής σου όταν αυτή πραγματοποιείται.

 happy list

Δημιούργησε την Happy List σου!

Γράψε ένα τουλάχιστον χαρούμενο γεγονός που σου συνέβη μέσα στην ημέρα σου ή κάτι που είδες και σε έκανε να χαμογελάσεις! Μπορεί να είναι κάτι μικρό ή κάτι πιο συνταρακτικό ή απίθανο. Εσύ αποφασίζεις. Το σημαντικό είναι ότι θα το καταγράψεις. Και ότι με τον καιρό θα σου γίνει συνήθεια και να παρατηρείς περισσότερο τα θετικά που σου συμβαίνουν, αλλά και να μπορείς να παίρνεις χαρά και με τα μικρά πράγματα!