Τα top χρώματα για την σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2021-2022

Κάθε σεζόν χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα χρώματα τα οποία βλέπουμε να κυριαρχούν στις συλλογές και στις επιδείξεις των μεγάλων οίκων μόδας. Οι εβδομάδες μόδας που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου παρουσιάζουν τα χρώματα αλλά και τις τάσεις της κάθε σεζόν που ακολουθούνται γενικά.

Για την σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2021-2022 οι ειδικοί της Pantone με γνώμονα την ευελιξία και διαφορετικότητα δίνουν μια γκάμα χρωμάτων η οποία εξυπηρετεί και αντικατοπτρίζει τον πολύπλευρο τρόπο ζωής μας. Είναι χρώματα που ενθαρρύνουν τον καθένα να παίξει και να εκφραστεί αφού συμπεριλαμβάνουν γήινες αποχρώσεις που υποδηλώνουν την ηρεμία αλλά και πιο ζωηρές που θέλουν να δείξουν ένταση, χαρά και ελπίδα για την σεζόν που ξεκινά.

Ξεκινάμε με τις πιο γήινες αποχρώσεις που περιλαμβάνουν εκάι , καφέ και ροζ σε μια ρομαντική απόχρωση. Είναι χρώματα ζεστά που σε εισάγουν στο φθινοπωρινό mood και ταυτόχρονα χαρίζουν ηρεμία. Πολλών ειδών looks και διαφορετική δυναμική μπορούν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας αυτές τις αποχρώσεις. Το καφέ σε συνδυασμό με το κόκκινο μπορεί να δώσει από ένα ήπιο και minimal look έως ένα πολύ δυναμικό και έντονο ειδικά αν περιλαμβάνει prints ή έντονα μοτίβα.

Ένας ακόμα πρωταγωνιστής των fashion shows AW 21-22 ανά τον κόσμο για αυτή την σεζόν ήταν το εκάι το οποίο είδαμε σε σακάκια, πανωφόρια, φούστες, φορέματα, σε athletic σύνολα, σε prints και σε μονόχρωμους συνδυασμούς. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «νέο» μαύρο ή το «νέο» λευκό καθώς συνδυάζεται πολύ ευκολά και αποτελεί ιδανική λύση για all day outfits.   

Πάμε τώρα να δούμε και την άλλη πλευρά. Φέτος όπως είπαμε έχουμε έναν συνδυασμό γήινων και ζωηρών τα οποία κυριαρχούν για να μας δώσουν την ηρεμία που χρειαζόμαστε μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά αλλά και για να μας ανεβάσουν την διάθεση την νέα σεζόν. Κίτρινο, πετρόλ, μωβ, μπλε ρουα και πράσινο συμπληρώνουν την παλέτα των χρωμάτων και μας δίνουν όλα τα όπλα για εμφανίσεις γεμάτες χρώμα και στυλ.

Πολλοί σκέφτονται ότι τα έντονα χρώματα δεν ταιριάζουν στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες αλλά οι μεγαλύτεροί οίκοι παγκοσμίως έχουν άλλη άποψη και μας δείχνουν συλλογές γεμάτες χρώμα. Τop trend αποτελεί η επιλογή ενός χρώματος σε total outfit. Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις την παγκόσμια τάση του color blocking δημιουργώντας looks που αποτελούνται από διάφορα έντονα χρώματα που δημιουργούν αντιθέσεις.

Η ποικιλία των χρωμάτων της φετινής σεζόν μας αφήνει ελεύθερους να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να αναδείξουμε το στυλ μας. Γι αυτό λοιπόν εκμεταλλεύσου την ευκαιρία, δοκίμασε χρώματα και συνδυασμούς που δεν είχες φορέσει και ξεκίνα με ανανεωμένη διάθεση την νέα σεζόν.

Μέχρι το επόμενο blog post, stay happy, αγάπησε τον εαυτό σου και φόρα το πιο γλυκό σου χαμόγελο!

The happy sizes team