Οι τάσεις της επόμενης σεζόν όπως παρουσιάστηκαν στα Fashion weeks

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα μόδας του Παρισιού ενώ προηγήθηκαν η εβδομάδα μόδας του Μιλάνο και η εβδομάδα μόδα της Νέας Υόρκης. Γενικά ήταν ένας μήνας γεμάτος μόδα, στυλ, έμπνευση και παρουσίες που εντυπωσίασαν.  Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα επέστρεψε η φυσική παρουσία στα shows και οι οίκοι με τις δημιουργίες τους θέλησαν να μεταδώσουν χαρά και ελπίδα.

Το μήνυμα που αποπνέεται και από τις 3 εβδομάδες μόδας είναι ότι τα ρούχα δεν σχεδιάζονται για να μας κρύψουν αλλά για να μας αναδείξουν. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από τους σχεδιαστές στα συναισθήματα της σύγχρονης γυναίκας η οποία είδε την ζωή της να «σταματά» με όλα τα μέτρα που πάρθηκαν για τον covid και τώρα προσπαθεί να ανακάμψει και να επιστρέψει.

Η σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2022 έχει χρώμα, ζωντάνια και παντρεύει με πολύ ευφάνταστο τρόπο την σύγχρονη μόδα και τις ανάγκες με στοιχεία από τις προηγούμενες δεκαετίες. Η χρωματική παλέτα κινήθηκε από παλ και ουδέτερες αποχρώσεις έως έντονα και ζωηρά μοτίβα.

Τελικά όμως ποιες ήταν οι τάσεις που ξεχώρισαν ;

  • Τα 70s αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης γι αυτό είδαμε super mini φούστες από τους Saint Sintra, Kim Shui και Theophilio αλλά και πολύ κοντά φορέματα.

 

  • Ο οίκος Brandon Maxwell παρουσίασε μικροσκοπικά cardigans, δηλαδή μικρά πουλόβερ που φοριούνται πάνω από τους ώμους και δίνουν άνεση και ευελιξία στις απότομες αλλαγές του καιρού.

 

  • Τα layering σε διάφορες εκδοχές είχαν την τιμητική τους με τον γαλλικό οίκο Courreges να μας δίνει πολλές και ποικίλες προτάσεις για layering όπως π.χ. φόρεμα πάνω από παντελόνι.

 

  • Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια επέστρεψαν! Οι οίκοι Brandon Maxwell, Maryam Nassir Zadeh, Collina Strada, Kim Shui αλλά και άλλοι λάνσαραν στα shows τους χαμηλοκάβαλα παντελόνια σε σύγχρονες γραμμές που ταιριάζουν και κολακεύουν πολλούς διαφορετικούς σωματότυπους.

 

  • Μια αγαπημένη τάση που επέστρεψε είναι και οι κορσέδες. Εμπνευσμένοι από το παρελθόν έρχονται να αγκαλιάσουν το σώμα και να τονίσουν την θηλυκότητα της κάθε γυναίκας.

 

  • Οι ρίγες και τα έντονα μοτίβα κυριάρχησαν στις πασαρέλες πολλών οίκων. Η Alberta Ferreti με σύμβολο την πεταλούδα συμβολίζοντας της αναγέννηση της γυναίκας δημιούργησε μια συλλογή με αέρινα αλλά και mini φορέματα με χαρακτηριστικά cut outs, halter necks και πτυχώσεις. Ο Etro , o Fendi και ο οίκος Dolce Cabana μας παρουσίασαν ιδιαίτερα μοτίβα με παλ αλλά και έντονους χρωματισμούς. Τέλος οι Balmain, Marni και Missoni επανέφεραν τις ρίγες με έντονα σχέδια και χρώματα.

 

  • Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει από τις πασαρέλες το color blocking. O Tom Ford, o Dior, o Armani , o Versace , οίκοι με μεγάλη ιστορία ανέδειξαν και δίδασκαν μέσω των fashion shows τους πως γίνεται το σωστό color blocking και τους top συνδυασμούς χρωμάτων για την επόμενη σεζόν.  

 

Μπορεί η επόμενη σεζόν να αργεί αλλά όσο νωριτερα γνωρίζουμε τις τάσεις τόσα καλύτερα θα προετοιμαστούμε !

Μέχρι το επόμενο blog post, stay happy, αγάπησε τον εαυτό σου και φόρα το πιο γλυκό σου χαμόγελο! 

The happy sizes team