Gingerbread House... και θα κερδίσεις τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι

Όλοι μας έχουμε φάει gingerbread μπισκότα και ξέρουμε πόσο νόστιμα είναι! Γιατί όμως να μην πάμε ένα βήμα παραπέρα και φέτος να κάνουμε Gingerbread Houses!

Ουσιαστικά θα φτιάξουμε ένα διακοσμητικό-γλυκό! Η διαδικασία παρασκευής του είναι αρκετά εύκολη αλλά παράλληλα είναι διασκεδαστική για μικρούς και μεγάλους! Όλη η  μαγεία είναι στην κατασκευή του σπιτιού και το στόλισμα του! Μπορείτε να γίνεται πολύ δημιουργικοί καθώς η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι συγκεκριμένη και ο καθένας μπορεί να το διακοσμήσει όπως επιθυμεί! Μπορείτε να κάνετε δώρο στους φίλους, να τα στολίσετε στο σπίτι σας ή και να τα φάτε!  Παρακάτω θα βρείτε συνταγή και εικόνες για έμπνευση!

 

Για την τέλεια συνταγή θα χρειαστούμε την βοήθεια ενός ειδικού. Φυσικά το μυαλό μας πάει στον Άκη Πετρετζίκη ο οποίος έχει την κατάλληλη συνταγή που δεν θα μας δυσκολέψει αλλά θα δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα

https://akispetretzikis.com/recipe/5112/eykolo-gingerbread-house

 

 

Υλικά

Για τα gingerbread cookies

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. γαρίφαλο

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη καστανή

αυγά, μεσαία

300 γρ. μέλι

 

Για το royal icing

ασπράδια, από μεσαία αβγά

480 γρ. ζάχαρη άχνη

35 γρ. χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.

Βάζουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα προσθέτουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Αδειάζουμε τη ζύμη και γεμίζουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης. Πιέζουμε με τα χέρια μας για να δώσουμε το αντίστοιχο σχήμα της φόρμας.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν.

 

Για το royal icing

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα.

Μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Συνθέτουμε το σπίτι ενώνοντας τις άκρες του με το royal icing.

Σερβίρουμε με τα ζαχαρωτά και την άχνη με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.

 

 

Μέχρι το επόμενο blog post, stay happy, αγάπησε τον εαυτό σου και φόρα το πιο γλυκό χαμόγελο σου!

The happy sizes team

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!