Birthday Cake: Red Velvet Edition!

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαιτέρως σημαντική στο ημερολόγιο των Happy Sizes, αφού το αγαπημένο σας e-shop κλείνει 7 χρόνια παρουσίας στον κόσμο των γυναικείων ενδυμάτων σε όλα τα μεγέθη! Η εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει είναι πραγματικά το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να λάβουμε και είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεστε κοντά μας για να σβήσουμε τα 7α κεράκια μας. Και μιλώντας για κεράκια, party γενεθλίων χωρίς τούρτα γίνεται; Εννοείται πως όχι!

Τα Happy Sizes ετοίμασαν για εσάς την αγαπημένη τους τούρτα, η οποία είναι η Red Velvet, και σας παρουσιάζουν την συνταγή, ώστε να δημιουργήσετε, παρέα με εμάς, αυτό το ξεχωριστό απολαυστικό αποτέλεσμα:

 

 Υλικά Συνταγής

Στερεά υλικά

  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο

  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

  • 1 κ.γλ. αλάτι

  • 2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά
  • 2 μεγάλα αβγά

  • 1 ½ φλ. ηλιέλαιο

  • 1 φλ. ξινόγαλα

  • 1 κ.σ. ξίδι

  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια

  • 4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή 30 γραμ. χρώμα σε μορφή ζελέ ή 1 κ.γλ. χρώμα σε σκόνη)

Για την επικάλυψη (cream cheese frosting)
  • 125 γραμ. τυρί κρέμα (μαλακό σε θερμ. δωμ.)

  • 125 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε θερμ. δωμ.)

  • λίγη βανίλια

  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη

  • καρούλια λευκής σοκολάτας

  • σπασμένες κόκκινες καραμέλες


Για το Red Velvet κέικ

Όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν. Να έχετε υπόψη ότι το κόκκινο χρώμα μετά το ψήσιμο του κέικ θα γίνει 2-3 τόνους πιο σκούρο από όσο είναι στο ωμό μείγμα πριν το ψήσιμο.

Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά.

Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, μπήγοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.

Σε αυτή την φάση, αφού ψηθεί και κρυώσει εντελώς το κόκκινο παντεσπάνι, μπορούμε να το τυλίξουμε καλά με μεμβράνη και να το συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες. Την ημέρα που το χρειάζομαι το ξεπαγώνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το γαρνίρω με την κρέμα του. Το redvelvet, έτοιμο, καλυμμένο με το frosting του, διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την επικάλυψη του Red Velvet cake

Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια.

Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά, χτυπώντας το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα, προσθέτοντας ή κρατώντας λίγη άχνη. Ξύνουμε και σκάβουμε με μαλακή σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.

Η συγκεκριμένη δόση για το φρόστινγκ, καλύπτει μια ενδιάμεση στρώση και την επιφάνεια του red velvet.

Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλές στρώσεις και να ντύσετε ολόγυρα το red velvet με frosting πολλαπλασιάστε τα υλικά του frosting x3 φορές.

 

Πειραματιστείτε και γευτείτε αυτή την μοναδική απόλαυση σήμερα και δεν θα χάσετε! Εμείς, πάντως, την επιλέξαμε και είμαστε έτοιμοι να σβήσουμε τα κεράκια μας…

Χρόνια Πολλά Happy Sizes!