Καραντίνα με τα παιδία...

Πώς να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά μας στην καραντίνα!

 

Η καθημερινή ρουτίνα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και το απαιτητικό ωράριο στην δουλειά, λιγοστεύουν τον χρόνο που μπορούμε να περάσουμε με τα παιδιά μας.

Τα παιδιά  αξίζουν στιγμές απλόχερα χαρισμένες από εμάς, για αυτό και ο χρόνος που θα τους αφιερώσουμε πρέπει να είναι δημιουργικός και ευχάριστος.

Να λοιπόν 5 τρόποι για να το επιτύχετε.

1)Διαβάζουμε και μιλάμε με το παιδί μας.

Δείχνουμε εικόνες και εξηγούμε τι είναι αυτό που βλέπουμε. Έτσι το παιδί μας μαθαίνει να ταυτίζει λέξεις με αντικείμενα και έννοιες.

2)Μαγειρεύουμε μαζί τους.

Δεν νομίζω πως υπάρχει παιδί, που να μην του αρέσει να πειραματίζεται με το αλεύρι, την ζάχαρη ή να ανυπομονεί να σπάσει τα αυγά. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα καλύτερο, από το να φτιάξουμε γλυκά μαζί τους.

3)Ζωγραφίζουμε και κάνουμε χειροτεχνίες.

Δηλαδή δημιουργούμε, λερωνόμαστε, γελάμε. Αφήνουμε το παιδιά μας ελεύθερα να εμπνευστούν και να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους, αλλά παράλληλα τους δίνουμε νέα ερεθίσματα προτείνοντας νέες ιδέες.

4)Διαβάζουμε Παραμύθια.

Η ανάγνωση παραμυθιών λίγο πριν τον ύπνο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας.

5) Παίζουμε παιχνίδια.

Παίξτε παντομίμα, οργανώστε κυνήγι θησαυρού ή κρύψτε τους κάτι και παίξτε κρύο ή ζέστη. Οργανωθείτε σωστά και διασκεδάστε οικογενειακά!

 

Αυτές είναι λοιπόν οι προτάσεις μας ελπίζουμε να τις εφαρμόσετε και να περάστε υπέροχα με τα παιδιά σας!

Stay home and stay happy!!!