Τρόποι για αποτοξίνωση του οργανισμού μας μετά τις γιορτές

Ας είμαστε ειλικρινείς, λίγο τα μελομακάρονα, λίγο οι κουραμπιέδες, λίγο τα οικογενειακά τα τραπέζια ο οργανισμός μας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Για να αποβάλλεις λοιπόν τις τοξίνες και να δώσεις στον οργανισμό σου ενέργεια και λάμψη, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

  • Ένα υγιεινό πρωινό θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καταπολεμήσει τις απότομες πτώσεις του σακχάρου, που ευθύνονται για την έντονη επιθυμία για ζάχαρη.
breakfast
  • Μεγαλύτερος σύμμαχός μας είναι το νερό. Βοηθάει να διασπώνται ευκολότερα οι τοξίνες ενώ παράλληλα αυξάνεται η αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να αποφύγεις την πείνα ή τις λιγούρες.
water
  • Αντικαθιστούμε τον καφέ, με πράσινο τσάι που αποβάλλει τις τοξίνες και φυσικούς χυμούς πλούσιους σε βιταμίνες και μεταλλικό νερό, τα οποία θα ωφελήσουν τον οργανισμό σου.
tea

  • Φροντίστε να καταναλώνετε 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) καθημερινά και σε σταθερές ώρες.

eat

  • Κοιμόμαστε σωστά. Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος είναι πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Ο ιδανικότερος τρόπος για να γεμίσεις τις ‘μπαταρίες’ σου είναι να κοιμηθείς το αργότερο στις 11 το βράδυ. Θα βοηθήσεις με αυτόν τον τρόπο τον μεταβολισμό σου καθότι ο αρκετός ύπνος αποβάλλει το στρες και συμβάλλει στην μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη και καφεΐνη.

sleep

  • Τι καλύτερο από ένα πρωϊνό περπάτημα ή και τρέξιμο, κατά προτίμηση νωρίτερα από το πρωϊνό σου γεύμα, έτσι ώστε να κινητοποιηθεί ο μεταβολισμός σου πριν ακόμα ξεκινήσεις να καταναλώνεις θερμίδες.

walk

 

Extra tips:

 

Αποφύγετε λιπαρά, τηγανητά και πάσης φύσεως λιπαρές τροφές που σίγουρα θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάστασή σας. Προσπαθήστε σταδιακά να επαναφέρετε τον οργανισμό-και το στομάχι σας-σε φυσιολογικούς ρυθμούς και όχι να καταναλώσετε όλα τα γλυκά που περίσσεψαν από τα τραπέζια της γιορτής...

 

Καλό θα είναι να μην τρώτε μετά τις 19:00 το βράδυ.

 

Μέσα σε λίγες ημέρες θα νιώσετε ότι έχετε ξεφουσκώσει και ότι έχουν αποχωρήσει όλες οι τοξίνες από τον οργανισμό σας. Επιπλέον, η ενέργεια σας θα έχει αυξηθεί και το συναίσθημα της ευεξίας θα έχει επανέλθει. Με λίγα λόγια θα είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε το νέο έτος με ευεξία και χαρά!